Predstavljamo: Rinaldo Kvesić

Rinaldo Kvesić – iskusni kinolog i autor knjiga “O psima ukratko i “Moj Američki Stafordski Terijer i ja

U ovom postu izuzetna mi je čast predstaviti vam novu, drugu po redu, knjigu čiji je auto Rinaldo Kvesić – “O psima ukratko“.

Knjiga o psima ( i ljudima) u kojoj objašnjavamo zašto je pas tu kraj nas, kako razmišlja i percipira svijet oko sebe i koja je naša uloga u cijeloj priči …” (Rinaldo Kvesić)

Ovo je knjiga čiji su odlomci protkani jasnom, iskrenom i čistom ljubavi prema čovjekovom najboljem prijatelju – psu.

Knjiga je odraz njegovog dugogodišnjeg druženja sa psima, svakodnevnog rada, iskustva, suživota i obostrane ljubavi.

Jednom riječi – knjiga “O psima ukratko” je plod istinske i iskrene ljubavi prema predivnim stvorenjima – psima.

Rinaldo Kvesić - O psima ukratko

No, osim knjige, jednako zadovoljstvo mi je pobliže vas upoznati i s njenim autorom.

On je Rinaldo Kvesić, veliki čovjek, vrsni kinolog i strastveni zaljubljenik u pero i pseći svijet.

Rinaldo Kvesić

Rezultat stapanja navedenih osobina ovog vrsnog poznavatelja i prijatelja pasa sasvim prirodno je rezultirao iskrenim redcima koji potječu iz dubine srca.

Publika je u riječima Ronalda Kvesića prepoznala duboke osjećaje i istinsku ljubav prema psima pa je stoga i spomenuta knjiga sasvim očekivano pokupila sve simpatije i pozitivne kritike široke populacije čitatelja.

Osim knjige “O psima ukratko”, Rinaldo Kvesić je također i autor knjige o pasmini američki stafordski terijer, “Moj Američki Stafordski Terijer i ja“. Rinaldo Kvesić - Moj Američki Stafordski Terijer

U ovoj knjizi autor nas prije svega vođen vlastitom percepcijom i iskustvom uvodi u svijet američkih stafordskih terijera.

Kao što sam već spomenula Rinaldo Kvesić je iskusan kinolog i dugogodišnji uzgajivač upravo spomenute pasmine, koja je u konačnici i bila inspiracija za nastanak spomenute knjige.

Rinaldo Kvesić, zajedno sa svojom porodicom, suprugom i troje prekrasne djece održava i njeguje ovu pasminu kroz uzgajivačnicu Playmaker’s , a svoju ljubav i rad opisuju sljedeći riječima:

Možda vas zanima i ovo  Labrador - crni, žuti i čokoladni

“Od naši prvih dana pratimo uzgoj pasmine američki stafordski terijer, ali prava ljubav prema ovoj pasmini razvila se početkom ovog stoljeća, dolaskom američkog stafordskog terijera Alfa Diva Sting (Oxa) u naše živote.

I baš kao što se često kaže: ne možemo više ni zamisliti naše živote bez ove predivne pasmine. Oni su naše omiljeno društvo, uvijek spremni pomicati nove granice, služiti i štititi obitelj, igrati se s djecom i biti uz nas i u onim tužnim trenucima – to je američki stafordski terijer !!!

Mi uzgajamo naše pse u našem domu u Poreču (Hrvatska), zajedno s našom djecom Emanuelom, Anthony i Evelyn, pri čemu nastojimo očuvati jedinstven tip i temperament razigrane i hrabre gospode kao što su oni.

Vrijeme će reći, jesmo li uspjeli doseći naše ciljeve”. (Rinaldo Kvesić, Playmaker’s Kennel)

Nadalje, u želji da pobliže upoznate Rinalda Kvesića i njegov rad, prenosimo Vam i članak s portala www.parentium.com koji prati njegov rad i zalaganje te redovito objavljuje njegove zanimljive i jedinstvene kolumne o psima i psećem svijetu.

Nakon odličnog prijema svoje prve knjige (Moj AST i ja), Rinaldu Kvesiću – našem mladom i poznatom kinološkom stručnjaku – ukazala se potreba za proširivanje tematike na sve pse (a i na ljude – kako autor voli reći), tako da se odvažio na novu knjigu pod naslovom “O psima ukratko”.

Stoga ova knjiga predstavlja jedinstven vodič za shvaćanje i razumijevanje potreba naših pasa. Stavljajući odgovornost i dosljednost kriterija na prvo mjesto u odgoju i oblikovanju ponašanja pasa, autor nastoji dati čitatelju do znanja kako funkcionira struktura koju psi poštuju, struktura satkana od prirodnih niti koje su i u nama samima negdje zagubljene i zaboravljene, no jedva čekaju da ih sami nađemo.

Sve je u biti vrlo jednostavno, no mi – ljudi smo skloni kompliciranju, stoga je i knjiga “O psima ukratko” najkraći put do pojednostavljenja jednog svijeta toliko bliskog čovjeku – svijeta pasa.

Možda vas zanima i ovo  Sajam kućnih ljubimaca 2015

U knjizi se osim autorskog dijela govori i o zanimljivom svijetu kinologije i uzgoja pasa predstavljanjem desetak popularnih pasmina kroz intervjue s renomiranim kinolozima i uzgajivačima u Hrvatskoj.

Rinaldo Kvesić je zaljubljenik u pse, u prirodu, u vječiti ciklus njenih mijena i konstantnog usavršavanja i obnavljanja. Svoju ulogu supruga i oca troje djece uspješno uklapa u ulogu vođe čopora svojih pasa kojima broj varira od 5 do ponekad čak i 10. Aktivan je u uzgoju pasa pasmine američki stafordski terijer, te izložbenoj kinologiji. Sa psima svoga uzgoja upoznao je skoro cijeli svijet. U obiteljskoj kući na raskrižju “preko puta Rošini” svakodnevno se s djecom igraju i američki i hrvatski i slovenski šampioni u ljepoti te pobjednici mnogih specijalnih i međunarodnih izložbi pasa svih pasmina.

Metodom konstantnog usavršavanja te bihevioristikom psećih obrazaca ponašanja svakodnevno se radi sa psima (i ljudima) u cilju poboljšanja kvalitete suživota i prijateljstva ove dvije vrste koje su jedna uz drugu kao najbolji prijatelji još od prvih dana čovječanstva.

2010. godine objavljuje svoju prvu knjigu “Moj AST i ja” koja je nastala kao “nasušna potreba” čovjeka koji je slobodno vrijeme provodio objašnjavajući ljudima kako se pravilno ponašati sa psima i kojemu je bilo lakše ukoričiti ta iskustva u knjigu i tako olakšati život i sebi i drugima – a i psima”.

 

Knjige Rinalda Kvesića; “O psima ukratko” i Moj Američki Stafordski Terijer i ja” možete naručiti ovdje.

Knjižare u kojima se može kupiti knjiga “O psima ukratko“:
VBZ,Korzo 32,Rijeka
VBZ knjižaru u Ilici 13 Zagreb
KNJIŽARA MATICA,IVANA PRIBISLAVIĆA 4, ŠIBENIK
V.B.Z. knjižara ” Marko Marulić “Matoševa 10 Solin P.C. Mercator
V.B.Z. poslovnica P9 Čakovec
V.B.Z. knjižara „Petar Zoranić“ Široka ulica 11, Zadar

Read previous post:
Usamljeni psi
Djeca za računalom i usamljeni psi – muke po Ivani

...