O blogu

Poštovani posjetitelji,
dobrodošli na blog Moji psi!

Iako je tema ovog bloga kinologija, ipak, kada bi rekli da je on namijenjen isključivo ljubiteljima kinologije, ne bi se najtočnije izrazili.
Mislimo da bi idealan opis glasio nekako ovako:

“Blog Moji psi je kutak za sve istinske ljubitelje pasa, za sve one koji s ovim prekrasnim životinjama dijele sreću, tugu, prijateljstvo, povjerenje i odanost.”

Možda netko od Vas zapravo i ne zna puno o kinologiji, o pojmovima greben, CAC ili okomitost, ali zna ono najvažnije, a to je da ima svog najboljeg prijatelja – psa.
Upravo to je razlog što bi blog opisali prije svega kao mjesto za prave obožavatelje pasa, bez obzira na to koliko su dobri ili loši poznavatelji kinologije i kinoloških definicija.

Na blogu će biti riječi o zdravlju pasa, njezi, dresuri i odgoju, ishrani, ponašanju, socijalizaciji i sličnim temama.
Nadalje, osvrnut ćemo se na ona kinološka pravila koja svaki vlasnik psa mora znati poput cijepljenja ili čipiranja.
Bit će tu i raznih kolumni i priča o zgodama i nezgodama vlasnika i njihovih četveronožnih dlakavih prijatelja :)
Ponešto zanimljivih video isječaka i fotografija – ja osobno obožavam fotografirati pse – oni su u svojim “pozama” tako prirodni, spontani – a na fotografijama su jednostavno neodoljivi :)

U najkraćim crtama – blog Moji psi sadrži sve i svašta o psima :)

Velika želja nam je da se na ovim stranicama osjećate ugodno, da prepoznate korisne informacije i što je najvažnije da uživate u temama koje smo s ljubavlju proučavali i pripremali za ovaj blog.

Neki od Vas su zasigurno ljubitelji pasa od malih nogu, neki su se možda u jednom trenutku, onda kada su se najmanje nadali, našli u njihovom društvu i neizmjerno ih zavoljeli, a neki ih tek željno očekuju u svom domu.

No, svi mi povremeno nailazimo na neku nedoumicu, pitanje, dvojbu…
I što tada? Žurimo na google u potrazi za informacijama :)
Dakako, Internet je bespuće informacija, što točnih i korisnih, što mitova i pogrešnih podataka.

Stoga moramo naglasiti da nam je tijekom pripremanja svakog novog članka primarni cilj točnost i pouzdanost informacija za koje se iskreno i od srca nadamo da će nekome od vas biti od koristi i pomoći u trenucima nesigurnosti.

Priznajemo da nas oduševljava i veseli svaka vaša posjeta, jer ona je pokazatelj da smo svoj entuzijazam usmjerili na pravi put.

Veselimo se uspjehu bloga Moji psi, jer njegovi temelji su ljubav prema psima koju ćemo svakako kroz sadržaj bloga nastojati podijeliti s onima sličnima nama.

I za kraj – ili početak :) prisjetimo se jedne lijepe poslovice:

“Mislim kako su psi
najnevjerojatnija stvorenja;
Oni daju bezuvjetnu ljubav.
Za mene je to uzor prema kojem bi trebali živjeti”
                                                             (Gilda Radner)