Karakteristike labrador retrivera

Ljubitelji ove pasmine zasigurno mnogo znaju o njima.

No za sve ostale, koji su nešto manje upoznati s labradorima spomenut ću samo neke od karakteristika specifičnih samo za ovu pasminu.

Osim karakteristika koje su opće poznate i o kojima ću pisati u nastavku članka, moram napomenuti da su labradori  zaista vrlo interesantni, umiljati, druželjubivi i tolerantni psi, što će vam potvrditi svaki vlasnik ove pasmine.

Izuzetno su razigrani i u svakom trenutku će se beskrajno razveseliti svakom obliku igre, a loptica ime je jedna od naboljih prijateljica.

Ne smijem zaboraviti spomenuti i njihovu nestašnu i vrckavu narav :)

Ponekad mi se čini kao da imaju istančan smisao za humor i da sve te ludorije izvode samo kako bi nas razvedrili, oraspoložili, zabavili i izmamili nam osmijeh na lice.

Također, ako vas zanimaju detaljne karakteristike pasmine labrador retriver, kao što su karakter, visina, težina, građa tijela i druga fizička obilježja pročitajte i članak koji opisuje upravo detaljni opis pasmine labrador retriver (labrador retriever).

U spomenutom članku možete pročitati i ponešto o povijesti, odnosno nastanku ove pasmine te o njihovim vrlinama i manama.

Također, u članku Labrador – moji dojmovi možete pročitate neke od mojih dojmova o ovoj pasmini.

Možda vas zanima i ovo  Pseći rekordi 1. dio

Pa hajdemo saznati koje su to karakteristike labrador retrivera po kojima je ova pasmina prepoznatljiva diljem svijeta.

mali logo zeleniLabrador retriveri su se na testiranju inteligencije i snalažljivosti smjestili na visoko 7. mjesto od ukupno 86 pasa, koliko ih broji ljestvica. Ovo je zaista inteligentna pasmina koja vrlo brzo uči te shvaća i prihvaća naredbe.

mali logo zeleniLabrador retriver već nekoliko godina zauzima prvo mjesto prema istraživanju popularnosti pasmina, koju redovito svake godine provodi FCI. Najpopularniji su kao obiteljski psi i psi za djecu.

mali logo zeleniPonekad imaju neodoljiv izraz lica i očiju pri čemu se čini kao da se smiju i to je karakteristika po kojoj je ova pasmina poznata i čime oduševljava svoje vlasnike.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

mali logo zeleniDobili su ime po otoku Labradoru u Kanadi. Zbog svojih urođenih nagona za vodom i plivanjem te vrhunskih plivačkih sposobnosti ribari su ih koristili za donošenje plutača, riba i raznih predmeta koji bi pali u more.

mali logo zeleniLabrador ima plivače kožice na šapama, što je još jedan dokaz da je ovo idealna pasmina za vodu i plivanje, a time i izvrsno društvo svim ljubiteljima vodenih aktivnosti.

mali logo zeleniKod ove pasmine karakteristična fizička osobina je “vidrin rep” – rep koji je u samom korijenu izuzetno širok, a prema vrhu se sužava. Ovo je fizička karakteristika labradora po kojoj ih mogu prepoznati i apsolutni ne poznavatelji pasmine.

Možda vas zanima i ovo  Dresura pasa

mali logo zeleniDokazali su se u lovnoj kinologiji, nedvojbeno su najbolji vodiči slijepih osoba, vrhunski psi za terapiju, imaju izuzetne rezultate u pronalaženju i spašavanju, a također su se pokazali kao vrlo sposobni u traganju za eksplozivom i narkoticima.

mali logo zeleniOvo su psi koji vrlo rijetko laju. Za labradore nije karakteristično učestalo i dugotrajno lajanje. Kada zalaju, tada je to zasigurno s posebnim razlogom; najčešće se radi o upozorenju ili na taj način pokušavaju privući vašu pažnju, pozvati vas na igru ili samo žicaju neki slastan zalogaj :)

mali logo zeleniIzuzetno razigrana pasmina, neumorna u igri i zabavljanju, bilo da se radi o mladim labradorima ili onima u već poodmaklim godinama.

mali logo zeleniProvodite što je moguće više vremena sa svojim labradorom čime ćete ga učiniti najsretnijim bićem na svijetu, a on će vam uzvratiti svojom odanošću i privrženošću, pogledom kojim će vam pokazati da vam je on najbolji prijatelj.
Ovo vam govorim iz iskustva jer moj najbolji prijatelj je labrador retriver.

Read previous post:
Psi vodiči

Psi vodiči su od neprocjenjive...