Karakteristike labrador retrivera

Ljubitelji ove pasmine zasigurno mnogo znaju o njima.

No za sve ostale, koji su nešto manje upoznati s labradorima spomenut ću samo neke od karakteristika specifičnih samo za ovu pasminu.

Osim karakteristika koje su opće poznate i o kojima ću pisati u nastavku članka, moram napomenuti da su labradori  zaista vrlo interesantni, umiljati, druželjubivi i tolerantni psi, što će vam potvrditi svaki vlasnik ove pasmine.

Izuzetno su razigrani i u svakom trenutku će se beskrajno razveseliti svakom obliku igre, a loptica ime je jedna od naboljih prijateljica.

Ne smijem zaboraviti spomenuti i njihovu nestašnu i vrckavu narav :)

Ponekad mi se čini kao da imaju istančan smisao za humor i da sve te ludorije izvode samo kako bi nas razvedrili, oraspoložili, zabavili i izmamili nam osmijeh na lice.

Također, ako vas zanimaju detaljne karakteristike pasmine labrador retriver, kao što su karakter, visina, težina, građa tijela i druga fizička obilježja pročitajte i članak koji opisuje upravo detaljni opis pasmine labrador retriver (labrador retriever).

U spomenutom članku možete pročitati i ponešto o povijesti, odnosno nastanku ove pasmine te o njihovim vrlinama i manama.

Također, u članku Labrador – moji dojmovi možete pročitate neke od mojih dojmova o ovoj pasmini.

Možda vas zanima i ovo  Psi - iscjelitelji ljudske duše i tijela

Pa hajdemo saznati koje su to karakteristike labrador retrivera po kojima je ova pasmina prepoznatljiva diljem svijeta.

mali logo zeleniLabrador retriveri su se na testiranju inteligencije i snalažljivosti smjestili na visoko 7. mjesto od ukupno 86 pasa, koliko ih broji ljestvica. Ovo je zaista inteligentna pasmina koja vrlo brzo uči te shvaća i prihvaća naredbe.

mali logo zeleniLabrador retriver već nekoliko godina zauzima prvo mjesto prema istraživanju popularnosti pasmina, koju redovito svake godine provodi FCI. Najpopularniji su kao obiteljski psi i psi za djecu.

mali logo zeleniPonekad imaju neodoljiv izraz lica i očiju pri čemu se čini kao da se smiju i to je karakteristika po kojoj je ova pasmina poznata i čime oduševljava svoje vlasnike.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

mali logo zeleniDobili su ime po otoku Labradoru u Kanadi. Zbog svojih urođenih nagona za vodom i plivanjem te vrhunskih plivačkih sposobnosti ribari su ih koristili za donošenje plutača, riba i raznih predmeta koji bi pali u more.

mali logo zeleniLabrador ima plivače kožice na šapama, što je još jedan dokaz da je ovo idealna pasmina za vodu i plivanje, a time i izvrsno društvo svim ljubiteljima vodenih aktivnosti.

mali logo zeleniKod ove pasmine karakteristična fizička osobina je “vidrin rep” – rep koji je u samom korijenu izuzetno širok, a prema vrhu se sužava. Ovo je fizička karakteristika labradora po kojoj ih mogu prepoznati i apsolutni ne poznavatelji pasmine.

Možda vas zanima i ovo  Petnet - automatska hranilica za pse

mali logo zeleniDokazali su se u lovnoj kinologiji, nedvojbeno su najbolji vodiči slijepih osoba, vrhunski psi za terapiju, imaju izuzetne rezultate u pronalaženju i spašavanju, a također su se pokazali kao vrlo sposobni u traganju za eksplozivom i narkoticima.

mali logo zeleniOvo su psi koji vrlo rijetko laju. Za labradore nije karakteristično učestalo i dugotrajno lajanje. Kada zalaju, tada je to zasigurno s posebnim razlogom; najčešće se radi o upozorenju ili na taj način pokušavaju privući vašu pažnju, pozvati vas na igru ili samo žicaju neki slastan zalogaj :)

mali logo zeleniIzuzetno razigrana pasmina, neumorna u igri i zabavljanju, bilo da se radi o mladim labradorima ili onima u već poodmaklim godinama.

mali logo zeleniProvodite što je moguće više vremena sa svojim labradorom čime ćete ga učiniti najsretnijim bićem na svijetu, a on će vam uzvratiti svojom odanošću i privrženošću, pogledom kojim će vam pokazati da vam je on najbolji prijatelj.
Ovo vam govorim iz iskustva jer moj najbolji prijatelj je labrador retriver.

Read previous post:
Psi vodiči

Psi vodiči su od neprocjenjive...