Knjiga o psima “U potrazi za psom” – Tamara Ferari Miškulin

Unatoč širokim bespućima interneta mnogi ipak još uvijek radije čitaju sadržaj koji je, recimo to jednostavno “rukama opipljiv”.

Priznajem, kada je u pitanju literatura, meni osobno nije apsolutno ništa draže do mirisa nove, netaknute knjige.

Nema tog virtualnog članka koji može zamijeniti osjećaj listanja neke dobre knjige u udobnom naslonjaču, ispod tople dekice :)

Stoga, s velikim zadovoljstvom, svim ljubiteljima pasa predstavljam knjigu dr.vet.med. Tamare Ferari Miškulin; “U potrazi za psom”.

Knjiga o psima - U potrazi za psom

Ova knjiga o psima je odraz dugogodišnjeg profesionalnog veterinarskog iskustva te druženja i rada s ovim divnim životinjama.

Stoga možete biti apsolutno sigurni i mirni kada je u pitanju točnost i vjerodostojnost svih informacija sadržanih u njenim redcima.

A što drugo reći nego – profesionalni savjeti zlata vrijede!

“Knjiga je namijenjena svim ljudima koji vole pse, a neizravno i samim psima. Nije osmišljena tako da im čitate tekstove prije spavanja jer bi njima bili nerazumljivi. Zamišljena je tako da one savjete koje budete smatrali korisnima primijenite u svom svakodnevnom druženju sa psom. Na obostrano zadovoljstvo.
Da bi psi razumjeli ono što im želimo reći, naš jezik u obliku slova na papiru moramo preoblikovati u nježnost, brigu i ljubav. Poznato pravilo u ljubavi jest da treba davati. Koliko god dali psu, on će vam stostruko vratiti. Savjetima o psima željela bih ukazati vlasnicima pasa na prave načine davanja, te im pomoći u razumijevanju složenog pasjeg jezika”
.

Knjiga U potrazi za psom je izdana 2007. godine, izdavač Hand Press d.o.o., Rijeka.
Velikog je formata i tvrdog uveza.
Osim korisnim informacijama i stručnim savjetima obiluje i prekrasnim fotografijama pasa iz cijelog svijeta.
Autorica knjige U potrazi za psom, dr.vet.med Tamara Ferari Miškulin knjigu je ukratko opisala sljedećim riječima:

Možda vas zanima i ovo  Pas laje prekomjerno – 4 moguća razloga

“Zahvaljujući gospodinu Josipu Povrženiću, riječki tjednik “Burza” počeo je 1996. godine objavljivati moje tekstove.
Nakon desetak godina poželjela sam sve tekstove objediniti u knjizi koja bi bila svojevrstan priručnik dobrodošao kako početnicima u svijetu pasa, tako i iskusnim ljubiteljima ovih osobitih bića.
Nastojala sam dati odgovore na pitanja koja su mi najčešće postavljali vlasnici pasa, opisati najčešća oboljenja s kojima se svakodnevno susrećem u svojoj praksi, te pružiti uvid u sve aspekte života sa psom uz poseban osvrt na važeće propise u našoj državi.
Istovremeno, želja mi je bila ljudima približiti mješance i na ovaj ih način barem jednom staviti u povlašten položaj u odnosu na njihovu rasnu braću, jer psi mješanci junaci su moje knjige.

Dobar dio pasa prikazanih u knjizi jesu psi iz mojeg grada, grada Rijeke, no angažmanom fotografa Želimira Černelića, koji je svjetski putnik, otvorila mi se mogućnost da knjigu obogatim fotografijama mješanaca iz cijeloga svijeta.
Tako sam nestrpljivo čekala fotografije iz Afrike, Južne Amerike, Azije, Australije i konačno mogu sa sigurnošću reći: mješanci su zaista osobiti bez obzira na kojem kontinentu živjeli”.

Ova knjiga o psima je zaista bogat izvor informacija i savjeta za sve vlasnike pasa, a posebno za one koji će to tek postati i koji imaju bezbroj pitanja, nesigurnosti i nejasnoća.
Ovo nije literatura koju ćete pročitati i kasnije ostaviti na polici da sakuplja prašinu – ovo je knjiga koja će vam biti svakodnevni savjetnik i vrlo dobra pomoć u raznim nedoumicama oko vašeg ljubimca.

Možda vas zanima i ovo  Igre sa psima

Također, ona može biti više nego savršen poklon za vama dragu osobu koja je ljubitelj pasa.
Knjigu ” U potrazi za psom”, Tamare Ferari Miškulin, možete naručiti ovdje.

Read previous post:
Pasmine pasa koje obožavaju spavanje

Jeste li znali da su...