Predstavljamo: Rinaldo Kvesić

Rinaldo Kvesić – iskusni kinolog i autor knjiga “O psima ukratko i “Moj Američki Stafordski Terijer i ja

U ovom postu izuzetna mi je čast predstaviti vam novu, drugu po redu, knjigu čiji je auto Rinaldo Kvesić – “O psima ukratko“.

Knjiga o psima ( i ljudima) u kojoj objašnjavamo zašto je pas tu kraj nas, kako razmišlja i percipira svijet oko sebe i koja je naša uloga u cijeloj priči …” (Rinaldo Kvesić)

Ovo je knjiga čiji su odlomci protkani jasnom, iskrenom i čistom ljubavi prema čovjekovom najboljem prijatelju – psu.

Knjiga je odraz njegovog dugogodišnjeg druženja sa psima, svakodnevnog rada, iskustva, suživota i obostrane ljubavi.

Jednom riječi – knjiga “O psima ukratko” je plod istinske i iskrene ljubavi prema predivnim stvorenjima – psima.

Rinaldo Kvesić - O psima ukratko

No, osim knjige, jednako zadovoljstvo mi je pobliže vas upoznati i s njenim autorom.

On je Rinaldo Kvesić, veliki čovjek, vrsni kinolog i strastveni zaljubljenik u pero i pseći svijet.

Rinaldo Kvesić

Rezultat stapanja navedenih osobina ovog vrsnog poznavatelja i prijatelja pasa sasvim prirodno je rezultirao iskrenim redcima koji potječu iz dubine srca.

Publika je u riječima Ronalda Kvesića prepoznala duboke osjećaje i istinsku ljubav prema psima pa je stoga i spomenuta knjiga sasvim očekivano pokupila sve simpatije i pozitivne kritike široke populacije čitatelja.

Osim knjige “O psima ukratko”, Rinaldo Kvesić je također i autor knjige o pasmini američki stafordski terijer, “Moj Američki Stafordski Terijer i ja“. Rinaldo Kvesić - Moj Američki Stafordski Terijer

U ovoj knjizi autor nas prije svega vođen vlastitom percepcijom i iskustvom uvodi u svijet američkih stafordskih terijera.

Kao što sam već spomenula Rinaldo Kvesić je iskusan kinolog i dugogodišnji uzgajivač upravo spomenute pasmine, koja je u konačnici i bila inspiracija za nastanak spomenute knjige.

Rinaldo Kvesić, zajedno sa svojom porodicom, suprugom i troje prekrasne djece održava i njeguje ovu pasminu kroz uzgajivačnicu Playmaker’s , a svoju ljubav i rad opisuju sljedeći riječima:

Možda vas zanima i ovo  Psi vodiči

“Od naši prvih dana pratimo uzgoj pasmine američki stafordski terijer, ali prava ljubav prema ovoj pasmini razvila se početkom ovog stoljeća, dolaskom američkog stafordskog terijera Alfa Diva Sting (Oxa) u naše živote.

I baš kao što se često kaže: ne možemo više ni zamisliti naše živote bez ove predivne pasmine. Oni su naše omiljeno društvo, uvijek spremni pomicati nove granice, služiti i štititi obitelj, igrati se s djecom i biti uz nas i u onim tužnim trenucima – to je američki stafordski terijer !!!

Mi uzgajamo naše pse u našem domu u Poreču (Hrvatska), zajedno s našom djecom Emanuelom, Anthony i Evelyn, pri čemu nastojimo očuvati jedinstven tip i temperament razigrane i hrabre gospode kao što su oni.

Vrijeme će reći, jesmo li uspjeli doseći naše ciljeve”. (Rinaldo Kvesić, Playmaker’s Kennel)

Nadalje, u želji da pobliže upoznate Rinalda Kvesića i njegov rad, prenosimo Vam i članak s portala www.parentium.com koji prati njegov rad i zalaganje te redovito objavljuje njegove zanimljive i jedinstvene kolumne o psima i psećem svijetu.

Nakon odličnog prijema svoje prve knjige (Moj AST i ja), Rinaldu Kvesiću – našem mladom i poznatom kinološkom stručnjaku – ukazala se potreba za proširivanje tematike na sve pse (a i na ljude – kako autor voli reći), tako da se odvažio na novu knjigu pod naslovom “O psima ukratko”.

Stoga ova knjiga predstavlja jedinstven vodič za shvaćanje i razumijevanje potreba naših pasa. Stavljajući odgovornost i dosljednost kriterija na prvo mjesto u odgoju i oblikovanju ponašanja pasa, autor nastoji dati čitatelju do znanja kako funkcionira struktura koju psi poštuju, struktura satkana od prirodnih niti koje su i u nama samima negdje zagubljene i zaboravljene, no jedva čekaju da ih sami nađemo.

Sve je u biti vrlo jednostavno, no mi – ljudi smo skloni kompliciranju, stoga je i knjiga “O psima ukratko” najkraći put do pojednostavljenja jednog svijeta toliko bliskog čovjeku – svijeta pasa.

Možda vas zanima i ovo  Karakteristike labrador retrivera

U knjizi se osim autorskog dijela govori i o zanimljivom svijetu kinologije i uzgoja pasa predstavljanjem desetak popularnih pasmina kroz intervjue s renomiranim kinolozima i uzgajivačima u Hrvatskoj.

Rinaldo Kvesić je zaljubljenik u pse, u prirodu, u vječiti ciklus njenih mijena i konstantnog usavršavanja i obnavljanja. Svoju ulogu supruga i oca troje djece uspješno uklapa u ulogu vođe čopora svojih pasa kojima broj varira od 5 do ponekad čak i 10. Aktivan je u uzgoju pasa pasmine američki stafordski terijer, te izložbenoj kinologiji. Sa psima svoga uzgoja upoznao je skoro cijeli svijet. U obiteljskoj kući na raskrižju “preko puta Rošini” svakodnevno se s djecom igraju i američki i hrvatski i slovenski šampioni u ljepoti te pobjednici mnogih specijalnih i međunarodnih izložbi pasa svih pasmina.

Metodom konstantnog usavršavanja te bihevioristikom psećih obrazaca ponašanja svakodnevno se radi sa psima (i ljudima) u cilju poboljšanja kvalitete suživota i prijateljstva ove dvije vrste koje su jedna uz drugu kao najbolji prijatelji još od prvih dana čovječanstva.

2010. godine objavljuje svoju prvu knjigu “Moj AST i ja” koja je nastala kao “nasušna potreba” čovjeka koji je slobodno vrijeme provodio objašnjavajući ljudima kako se pravilno ponašati sa psima i kojemu je bilo lakše ukoričiti ta iskustva u knjigu i tako olakšati život i sebi i drugima – a i psima”.

 

Knjige Rinalda Kvesića; “O psima ukratko” i Moj Američki Stafordski Terijer i ja” možete naručiti ovdje.

Knjižare u kojima se može kupiti knjiga “O psima ukratko“:
VBZ,Korzo 32,Rijeka
VBZ knjižaru u Ilici 13 Zagreb
KNJIŽARA MATICA,IVANA PRIBISLAVIĆA 4, ŠIBENIK
V.B.Z. knjižara ” Marko Marulić “Matoševa 10 Solin P.C. Mercator
V.B.Z. poslovnica P9 Čakovec
V.B.Z. knjižara „Petar Zoranić“ Široka ulica 11, Zadar

Read previous post:
Usamljeni psi
Djeca za računalom i usamljeni psi – muke po Ivani

...